ГоловнаСуспільствоВійна

Серед "успіхів" мобілізації в РФ – масові відмови, самокаліцтва і переховування від співбесіди, – українська розвідка

Наприклад, підрозділ спецпризначенців РФ, який воював у Сирії, відмовився брати участь у подальших спробах штурму Маріуполя.

Серед "успіхів" мобілізації в РФ – масові відмови, самокаліцтва і переховування від співбесіди, – українська розвідка
Фото: ukrinform.ua

Мобілізація в Росії не демонструє високих результатів. Навпаки – зафіксовано масові відмови, а також самокаліцтва і переховування від призову.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

"Підрозділ російських спецпризначенців, що має досвід бойових дій у Сирії, у повному складі відмовився брати участь у подальших спробах штурму Маріуполя. У боях проти ЗСУ з 2 по 4 квітня цей підрозділ втратив близько 30 військовослужбовців. Відтак надалі спецпризначенці вирішили не випробовувати долю", – розповіли в українській розвідці.

Останні дані щодо відбору на військову службу в Росії демонструють низький рівень зацікавленості росіян у службі за контрактом. 

"Згідно зі звітом про результати рекрутингу в місті Єкатеринбург, навіть на розмову про можливість підписання контракту погодилось менше від 1% громадян, що перебувають у запасі", – зазначили в ГУР.

З 397 кандидатів тільки двоє погодилося прийти на співбесіду. 203 не вийшли на зв'язок, а 52 особи відмовилися. Ще 140 кандидатів – у "процесі обробки".

Українська розвідка наголосила на тому, що в уже мобілізованих росіян украй низький моральний стан.

"7 березня з Новоайдарської поліклініки в напрямку Луганська було відправлено два автобуси ПАЗ із пораненими військовослужбовцями РФ. Відзначається, що переважна більшість з них мають поранення ніг. За висновками лікарів, найвірогідніша причина цих поранень – самокаліцтва з метою уникнення повернення в зону бойових дій", – кажуть у ГУР.

Нагадаємо, наприкінці березня начальник розвідки однієї з дивізій російської армії написав рапорт на звільнення через величезні втрати окупантів. Він звинуватив свого командира в ігноруванні усіх наявних розвідувальних даних про підрозділи ЗСУ.

Нещодавно українська розвідка повідомила, що цивільний персонал армії РФ жаліється на падіння заробітків, а профспілки погрожують судами. Також Росія взялася посилювати цензуру у своїй армії, бо її солдати через інтернет дізнаються правду про Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram