ГоловнаСуспільствоПодії

Галущенко до Сімсон: "Україна може допомогти ЄС "зістрибнути з гачка" російського викопного палива"

Міністр енергетики України під час онлайн-зустрічі з Єврокомісаром з питань енергетики обговорив ситуацію з ядерною безпекою України.

Галущенко до Сімсон: "Україна може допомогти ЄС "зістрибнути з гачка" російського викопного палива"
Герман Галущенко
Фото: iclub.energy

Сьогодні відбулася онлайн-зустріч зустріч міністра енергетики України Германа Галущенка з Єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон.

За повідомленням пресслужби Міненергетики, Галущенко наголосив, що Україна може допомогти європейським країнам "зістрибнути з гачка" російського викопного палива. 

Мова йде про надання українських підземних сховищ газу та постачання електроенергії, зазначили в міністерстві.

Під час онлайн-зустрічі сторони обговорили ситуацію з ядерною безпекою України та Європи (зокрема, захоплення Росією українських АЕС), результати візиту генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі до України, а також перші результати роботи української енергосистеми у синхронному режимі з європейською.

Кадрі Сімсон повідомила, що після синхронізації енергосистем Україна стала важливим фактором надійної роботи європейської ЕС. Сімпсон додала, на енергопостачання Польщі позитивно вплинули розпочаті аукціони на експорт електроенергії з України.

Нагадаємо, російські окупанти покинули Чорнобильську АЕС і підписали "Акт прийому і передачі охорони" станції. Наразі тут залишається невелика кількість російських військових.

16 березня Президент Володимир Зеленський повідомив що завершилося обʼєднання української та європейської енергосистем. Україна стала членом "енергетичного Євросоюзу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram