ГоловнаСуспільствоВійна

Мера Мелітополя виміняли на дев'ятьох російських строковиків, - Офіс президента

Федорова понад п'ять днів тримали окупанти і схиляли до співпраці, але він не погоджувався.

Мера Мелітополя виміняли на дев'ятьох російських строковиків, - Офіс президента
Фото: ФАКТИ

Міського голову Мелітополя Івана Федорова обміняли на дев'ятьох російських солдатів-строковиків.

Про це повідомила прессекретарка голови Офісу президента Даша Зарівна в ефірі українського телебачення, передає "Українська правда".

"Мер Мелітополя Іван Федоров був звільнений з російського полону... За нього Росія отримала дев'ятьох своїх полонених солдатів 2002-2003 року народження. Це фактично діти, строковики, яких, за словами міноборони РФ, в Україні немає", - розповіла Зарівна.

За її словами, Федорова понад п'ять днів тримали окупанти і схиляли до співпраці, але він не погоджувався. Наразі є багато питань щодо деталей його утримування в полоні та звільнення.

Нагадаємо, сьогодні в межах спецоперації Федорова звільнили з полону російських окупантів, у якому він перебував п'ять днів. Його викрали в кризовому центрі, де він організовував допомогу населенню міста. Для захоплення міського очільника Росія задіяла групу із 10 військових.

Після звільнення з Федоровим поспілкувався президент Володимир Зеленський. Федоров попросив дати йому день-два відпочинку, після чого він готовий узятися до виконання своїх обов'язків. На що Зеленський пожартував, що "два дні, звичайно, дати не можемо, але один день можна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram