ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський назвав перші​ два кроки податкової реформи для бізнесу в умовах війни

Президент наголосив, що Кабмін узгодив пакет рішень для підтримки економіки.

Зеленський назвав перші​ два кроки податкової реформи для бізнесу в умовах війни
Володимир Зеленський
Фото: Скріншот відео

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Кабінет Міністрів узгодив пакет рішень для підтримки економіки та роботи бізнесу в Україні під час воєнного стану.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Кабінет Міністрів узгодив пакет рішень для підтримки нашої економіки. Щоб бізнес працював. Щоб люди були з роботою. Там, де безпека це дозволяє. Там, де люди до цього готові. Перше. Починаємо податкову реформу. Замість ПДВ та податку на прибуток даємо ставку 2% від обороту та спрощений облік. Для малого бізнесу, а це 1-ша та 2-га група ФОПів, ставимо добровільну сплату єдиного податку. Тобто якщо можете - сплачуйте. Не можете - нема питань", - сказав президент.

"Друге. Максимальна дерегуляція бізнесу. Скасовуємо усі перевірки для усіх бізнесів. Щоб усі працювали нормально. Щоб міста оживали. Щоб усюди, де немає бойових дій, продовжувалось життя", - додав Зеленський.

Він також наголосив, що це лише початкові два кроки податкової реформи.

Нагадаємо, раніше президент заявив, що в Україні спрощено умови ведення бізнесу заради збереження економіки. За словами Зеленського, уряд отримав від нього чітке доручення – повернути малий і середній бізнес до роботи.

Податковий комітет Верховної Ради сьогодні одноголосно затвердив текст нового закону про підтримку бізнесу 7137-д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram