ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти тричі відкривали вогонь на Донбасі

Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали травмування.

Окупанти тричі відкривали вогонь на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Від початку доби на Донбасі з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

Так, в районі населених пунктів Гнутове та Водяне противник задіяв безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснив скидання пострілів ВОГ-17.

В напрямку Новолуганського окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я одного військовослужбовця – тяжкий, другого – середньої тяжкості.

"Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, впродовж минулої доби окупаційні війська двічі відкривали вогонь на Донбасі. У неділю, 19 грудня, в зоні ООС упродовж дня не стріляли. В суботу 18 грудня у зоні бойових дій окупанти вісім разів порушили режим припинення вогню, у половині випадків застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що у плані оборони України у разі вторгнення Росії вперше прописали дії для кожної інституції та структури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram