ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканець Житомира отримав штраф за встановлення піратських ігор на PlayStation

Суд призначив штраф у розмірі 10 200 грн, також чоловік має сплатити 11 114 грн процесуальних виплат.

Мешканець Житомира отримав штраф за встановлення піратських ігор на PlayStation
Фото: Lenta.ru

На початку року суд у Житомирі виніс вирок у справі про піратські ігри і оштрафував користувача, винного у "перепрошивці" консолі Sony PlayStation 3

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" із посиланням на реєстр судових рішень.

Чоловік розмістив в мережі оголошення, що може продавати і завантажувати ігри та софт на ігрові консолі PlayStation (розробник консолі забороняє це робити поза своїми офіційними сервісами). В магазині Game Box він встановив на свій комп’ютер програми, які використовують для "перепрошивки" консолі PlayStation 3, а також завантажив із торент-сайта піратські копії ігор і встановив їх. У списку були популярні наступні ігри: GTA 5, Тhe Last of Us, Skyrim, Mortal Kombat, FIFA, Far Cry 3, Call of Duty: Black Ops 2.

"Вказані злочинні дії ... щодо несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів) та автоматизованих систем призвели до підробки інформації наявної в ігровій консолі "Playstation З" з серійним номером 02-26456973-2487362, СЕСН-2504В, що не відповідає налаштуванням виробника, та до спотворення процесу обробки даної інформації, порядок якої встановлюється власником, а саме "Sony interactive Entertainment Europe Limited", чим завдав власнику матеріальної шкоди на загальну суму 15 000 грн", - йдеться у вироці.

Розслідування велося за ч. 1 статті 361 Кримінального кодексу (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку). Звинувачення у порушенні авторських прав не висувалися.

Чоловік визнав свою провину, і суд призначив йому штраф у розмірі 10 200 грн. Також він мав сплатити 11 114 грн 80 коп процесуальних виплат, тож загалом виплати склали більше 21 тис. грн. 

Нагадаємо, у 2012 році хакерське угруповання Anonymous, яке майже на три тижні вивело з ладу PlayStation Network, знову атакувало сервіс Sony і вкрало перпсональні дані гравців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram