ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві викрили схему продажу місць та організації поховань на закритих кладовищах

Суми становили від 3 тисяч доларів за місце.

У Києві викрили схему продажу місць та організації поховань на закритих кладовищах
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці викрили схему незаконного продажу місць та організації поховань на закритих і напівзакритих кладовищах Києва.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора та СБУ.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано та повідомлено про підозру особі в пособництві в одержанні службовими особами столичної Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спецкомбінат ПКПО» неправомірної вигоди у значному розмірі, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними слідства, декілька посадовців комунального підприємства налагодили незаконний механізм одержання грошей з громадян за надання ритуальних послуг. За різні суми хабарів учасники схеми "гарантували" людям сприяння у виділенні місць для поховання.

До протиправної діяльності її організатори залучили двох посередників, які представлялися працівниками столичних кладовищ, і вимагали гроші.

Задокументовано факт отримання зловмисниками 3 і 5 тисяч доларів за виділення двох місць на Лісовому кладовищі.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали одного посередника під час одержання 6 тисяч доларів США за виділення ще одного місця для поховання.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності організаторів та інших учасників протиправної діяльності.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, 26 червня у приміщеннях комунальних ритуальних служб Лісового кладовища провели обшуки. Правоохоронці повідомляли, що слідчі дії проводили в рамках кримінального провадження 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram