ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

​У МОЗ просять українців не фотографувати у "Дії" тварин та частини тіла

Це може викликати проблеми з верифікацією.

​У МОЗ просять українців не фотографувати у "Дії" тварин та частини тіла
Фото: Lb.ua

Міністерство охорони здоров'я просить українців не фотографувати в додатку "Дія" для самоізоляції собак, дітей, техніку та інше замість себе.

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

Він закликав користувачівачів не гратися з додатком. Кучер пояснив, що використання додатку не за призначенням може викликати проблеми з верифікацією.

"Ми часто стали фіксувати такі питання, коли люди в додатку "Дія" фотографують... дітей, тварин, себе в дзеркалах, свої фотографії, частини тіла... Тобто роблять все, що завгодно... І, звичайно, виникають питання, що потім додаток не працює при верифікації", - сказав Кучер.

"Я хочу звернути увагу, що кожен такий дзвінок можливо відволікає операторів контакт-центру від більш нагальних питань, -  коли треба вирішувати більш оперативні питання, пов’язані з госпіталізацією людей, знаходженням їм місця, куди їх госпіталізувати, якісь ліки, консультації і так далі. Ми багато часу почали витрачати на це. Я хотів би звернути увагу громадян, що ми в Україні максимально лояльно використовуємо ті сервіси, які дозволяють нам контролювати і стримувати відповідно поширення інфекції. Я хотів би, щоб всі ставилися до цього серйозно, тому що обмін даними чітко налагоджений, у нас є вся інформація про порушників: хто, де, як", - додав посадовець.

Він наголосив, що у додатку відпрацьована система, "щоб максимально ефективно знятися з самоізоляції", якщо результат тесту на COVID-19 це дозволяє.

Нагадаємо,  торік у квітні Кабінет Міністрів прийняв постанову про реалізацію експериментального проєкту з відображення паспортної інформації в мобільному додатку "Дія". Тепер паспорти в смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів. У жовтні 2020 року НБУ дозволив відкривати банківський рахунок з "паспортом у смартфоні".

Раніше у МОЗ заявили, що тих, хто записався в "Дії" на щеплення проти ковіду, будуть вакцинувати поза чергою у вихідні.

Наприкінці квітня цього року у роботі "Дії" виникли технічні проблеми через збій у хостинг-провайдера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram