ГоловнаСуспільствоЖиття

Понад 50 заарештованих кримських татар вивезли у Ростов-на-Дону, - адвокат

Переговори з обміну утримуваними особами між Україною і РФ на даний момент практично заморожені.

Понад 50 заарештованих кримських татар вивезли у Ростов-на-Дону, - адвокат
Фото: facebook/Крымская солидарность

У російський Ростов-на-Дон з окупованого Криму вивезли вже понад 50 кримських татар, заарештованих і засуджених російською владою з релігійних і політичних мотивів.

Про це розповів адвокат Еміль Курбедінов під час онлайн-зустрічі об'єднання "Кримська солідарність", - передають "Крим.Реалії".

"Десятки військових суддів, військові прокурори, шість прихованих свідків або навіть більше, експертизи, десятки томів кримінальних справ - це тільки те, що знаходиться сьогодні в Ростові-на-Дону, де вже понад 50 політв'язнів (з Криму, - ред.) в слідчих ізоляторах проходять через ці жорна військового суду... Більше 50 політв'язнів кримських татар, кримських мусульман, які перебувають під арештом", - розповів Курбедінов.

У лютому 2021 року уповноважена Верховної Ради Людмила Денисова повідомляла, що переговори з обміну утримуваними особами між Україною і Росією на даний момент практично заморожені через позицію російської влади.

Нагадаємо, голова МЗС України Дмитро Кулеба вважає нову хвилю репресій проти кримських татар підставою для посилення санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram