ГоловнаСуспільствоПодії

Справи Майдану: в Бориспільському суді оголосили вирок Олександру Волкову

Справу слухали три роки. 

Справи Майдану: в Бориспільському суді оголосили вирок Олександру Волкову
Юрій Вербицький
Фото: piter.tv

Олександра Волкова, обвинуваченого у викраденні і вбивстві Юрія Вербицького та викраденні і побитті Ігоря Луценка, засудили до 9 років позбавлення волі. Вирок набуде чинності після завершення строків для подання апеляції. 

Волкова визнали винними у катуванні, викраденні, яке потягнуло тяжкі наслідки, та протидії мирним зібранням, проте, не у вбивстві - його перекваліфікували у “залишення у небезпеці”. (ч.3 ст. 27 ст.340; ч.3 ст. 27 ч.3 ст. 146; ч.3 ст.27 ч.2 ст. 127; ч.3 ст.27 ч.3 ст. 135 КК України). Також суд виправдав участь Волкова у злочинній організації (ст. 255). Відповідне рішення прийняла колегія суддів під головуванням судді Юрія Кабанячого, повідомляє кореспондент LB.ua.

Прокурор Юлія Малашич висувала овинувачення у вбивстві і створенні організованого злочинного угруповання, але суд його не підтримав. Справу слухали майже три роки. 

“Я обов'язково оскаржуватиму вирок, оскільки вважаю, що виправдання за ст. 255 (участь у злочинній організації - ред.) та перехід від 115 на 135 (умисне вбивство - ред.) є невмотивованим та не відповідає зібраним доказам, які свідчать про зворотнє, зокрема винність Волкова” - повідомила прокурор у справі.

Ще троє обвинувачених у справі Вербицького перебувають у СІЗО. 

“Більшість викрадачів, а особливо з організаторів і спонсорів цього злочину, зараз ховає у себе Росія”, - вважає потерпілий у справі Ігор Луценко.

Адвокат Ігоря Луценка, Любов Криган, повідомила, що, виправдовуючи Волкова за ст. 255 (участь у злочинній організації), суд посилався на відсутність зовнішніх зв’язків, відсутність ієрархічності структури Олексія Чеботарьова, членом угруповання якого був Волков. На думку адвоката, в матеріалах справи достатньо матеріалів, які доводять саме ієрархічність цього злочинного угруповання і беззаперечний авторитет Чеботарьова.

Волков знаходився за гратами 3 роки і 9 місяців - з 29 липня 2017 року. Через так званий закон Савченко цей строк помножать на два та зарахують в його загальний строк ув’язнення. Таким чином, залишатися за гратами Волков буде не 9 років, а ще тільки вісім місяців. 

Нагадаємо, 15 квітня під час засідання, де розглядали запобіжні заходи обвинуваченим у справі Вербицького Мисливому і Новотному, прокурор Юлія Малашич повідомила, що за її клопотанням Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці ще одному підозрюваному у справі викрадення Вербицького і Луценка - Перестюку Олександру Петровичу. Перестюка слідство вважає співучасником Мисливого, якого саме Мисливий залучив до участі у злочині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram