ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі в результаті обстрілу та підриву автомобіля загинули двоє військових (оновлено)

На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група Військової служби правопорядку.

На Донбасі в результаті обстрілу та підриву автомобіля загинули двоє військових (оновлено)
Архівне фото
Фото: facebook/ОТУ «Північ»

У вівторок, 6 квітня, на Донбасі в результаті обстрілу та підриву автомобіля загинули двоє українських військовослужбовців.

Про це повідомила пресслужба оперативно-тактичного угруповання "Схід".

"Збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників поблизу населеного пункту Невельське. Внаслідок ворожого мінометного вогню один український захисник отримав поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та на жаль, під час евакуації він помер", - йдеться у повідомленні.

Також, неподалік населеного пункту Степне, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення несумісні з життям.

Наразі на місці події працює керівний склад військової частини та робоча група Військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються.

Оновлено. Сьогодні під час обстрілу загинув старший лейтенант Володимир Шпак. Про це повідомила 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського.

"Володимир був родом із Чернігова, з 2018 року став на захист Батьківщини, сьогодні - він відійшов до війська небесного. Командування бригади та весь особовий склад висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблого захисника України", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/58OMPBr

Другим військовослужбовцем, який загинув, підірвавшися на  вибуховому пристрої, став Максим Стеблянко. Про це повідомила 1-ша окрема танкова Сіверська бригада.

23-річний солдат загинув під час виконання бойового завдання  близько 9:30. Він отримав поранення, не сумісні з життям.

"Сумна звістка полетіла на Лебединщину Сумської області, звідки родом був загиблий герой. Командування та особовий склад 1 окремої танкової Сіверської бригади висловлює щире співчуття батькам, рідним та близьким загиблого", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/1ogtb

Нагадаємо,  5 квітня від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув військовослужбовець Владислав Мороз із Черкаської області. Його застрелив російський снайпер поблизу населеного пункту Спартак. Ввечері того ж дня біля Золотого-4, на Луганщині, бойовики вбили військового ЗСУ Віктора Гелебранта з Краснокутська.

3 квітня під Шумами на Донеччині підірвався сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади, уродженець Луцька.

Через те, що з початку місяця було вбито вже трьох військових, Україна ініціювала екстрене позачергове засідання Тристоронньої контактної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram