ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія захопила сотні частот на окупованих територіях, - Мінреінтеграції

Зараз цей ресурс використовується проти України.

Росія захопила сотні частот на окупованих територіях, - Мінреінтеграції
Фото: предоставлено пресс-службой

Росія захопила майже 700 частотних присвоєнь на тимчасово окупованих територіях України.

Про це заявив віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, якого цитує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"За інформацією Нацради з питань телебачення і радіомовлення, якій я хочу подякувати за представлені дані, у Криму і Севастополі окупанти захопили 503 частотних присвоєння, на які були отримані українські ліцензії для телевізійного і радіомовлення. Також втратили можливість здійснювати діяльність 58 операторів програмної послуги та 12 кабельних мовників. На частково окупованих територіях Донеччини і Луганщини захоплено 175 частотних присвоєння, втрачена можливість для роботи 99 операторів програмної послуги та 3 кабельних мовників", - повідомив Резніков.

Він наголосив, що зараз цей ресурс використовується проти України, у тому числі – шляхом ретрансляції російських федеральних каналів.

"Нам потрібна тотальна юридична війна з Росією за інформаційний простір. Ми вже почали готувати заходи реагування", - заявив віцепрем‘єр.

Нагадаємо, що 1 березня 2020 у тестовому режимі розпочав мовлення телеканал "ДОМ". Це державний цілодобовий розважально-інформаційний канал, створений для мовлення на тимчасово окупованих територіях для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м.Севастополя та їх повернення до українського порядку денного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram