ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Вакцинація проти ковіду увійшла в програму медичних гарантій

НСЗУ буде платити по 25 гривень за кожну першу дозу і 60 гривень за другу.

Вакцинація проти ковіду увійшла в програму медичних гарантій
Фото: EPA/UPG

Національна служба здоров'я включила в програму медичних гарантій пакет, який покриватиме витрати медзакладів на вакцинацію.

Про це повідомив в.о. керівника НСЗУ Андрій Віленський на брифінгу в четвер.

"З 1 квітня 2021 року стартує [нова] програма медичних гарантій. В ній передбачено 35 пакетів послуг, в тому числі і пакет послуг для вакцинації від COVID-19", - розказав він.

У перший місяць медичний заклад отримуватиме 8 тисяч гривень на кожну мобільну бригаду для підготовки до вакцинації (закупівлі необхідних розхідних матеріалів та засобів індивідуального захисту). Далі оплата буде відбуватися за результатами роботи, тобто за фактичну кількість вакцинованих: 25 гривень за першу дозу вакцини і 60 гривень за другу.

Мобільна команда має складатися мінімум з одного лікаря та двох медсестер (медбратів). Додатково рекомендується залучати особу, яка буде вносити дані в електронну систему охорони здоров'я та водія за потреби.

Нагадаємо, що у першому кварталі 2021 року діє програма медгарантій попереднього року.

Вакцинація від коронавірусу мала початися 15 лютого, але через затримку з поставкою вакцин за програмою COVAX цього не сталося.

Незважаючи на це, МОЗ обіцяє почати програму щеплення найближчими днями вакциною AstraZeneca індійського виробництва, яку законтрактували за бюджетні гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram