ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Харкова погрожував слідчим поліції гранатою (оновлено)

У його домі провели обшук і знайшли вісім кущів конопель.

Фото: hk.npu.gov.ua

Житель Харкова погрожував слідчим поліції, які прийшли до нього з обшуком у справі про вирощування нарковмісних рослин, бойовою гранатою.

Про це повідомила пресслужба поліції Харківської області.

"Сьогодні о 08:50 співробітники карного розшуку Основ’янського відділу поліції прийшли до домоволодіння жителя району з метою проведення санкціонованого обшуку. Чоловік вийшов до поліцейських з гранатою, та від’єднавши чеку, погрожував її підірвати", - йшлося в повідомленні.

На місце виїхали керівництво обласної та районної поліції, слідчо-оперативна група, співробітники Управління «КОРД», фахівці вибухотехнічного управління поліції та співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Правоохоронці ввели в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім", в ході якої 66-річного чоловіка вдалося знешкодити та затримати.

У нього вилучили радянську гранату РГ-42.

Фото: hk.npu.gov.ua

Жодних вимог чоловік не висував. На вигляд він був тверезим.

Оновлено. Поліцейські провели обшук у домі 66-річного затриманого, в ході якого вилучили наркотичні засоби та боєприпаси, повідомили в НПУ.

"Під час слідчо-оперативних заходів співробітники Основ’янського відділу поліції виявили та вилучили вісім кущів конопель, шість скляних банок різного  об’єму та п'ять пакунків  із наркотичними засобами рослинного походження, пристрій для куріння наркотику  і пів десятка патронів", - йдеться у повідомленні.

Обшук проводився у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу.

Фото: hk.npu.gov.ua

Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статей, йому загрожує до 15 років тюремного ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Вирішується питання щодо обрання правопорушнику  запобіжного заходу. 

Фото: hk.npu.gov.ua

Нагадаємо, що у Києві нападник з вогнепальної зброї тричі вистрілив у патрульного поліцейського. Поліція зупинила авто за порушення, водій і пасажири поводилися підозріло і почали тікати. Під час втечі один з пасажирів став відстрілюватися від правоохоронців і поранив одного з них в ногу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram