ГоловнаСуспільствоЖиття

Студента, який осквернив меморіал Небесної сотні, відрахували з університету

Проти нього відкрита кримінальна справа за статтею хуліганство.

Студента, який осквернив меморіал Небесної сотні, відрахували з університету
Фото: скріншот

Студента, який осквернив пам’ятник на Алеї Героїв Небесної сотні, відрахували з Державного університету телекомунікацій. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у фейсбук.

"Студент Борисенко І. О., той самий, що осквернив пам'ятник Героям Небесної сотні, справивши на нього потребу, наказом ректора Державного університету телекомунікацій Володимира Толубко - номер 03-88 ст. від 23.10.2020 відрахований з Університету", - написав Геращенко.

Нагадаємо, 21 жовтня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що у телеграм-каналі одного з інформаційних порталів розміщене відео, де невідомий чоловік справляє природну потребу на Алеї Героїв Небесної Сотні. 

Це був 21-річний студент третього курсу Іларіон Борисенко. Його затримали. Хлопець пояснив, що перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці відкрили провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram