ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

​Голова Харківської ОДА повідомив про внесення Харкова до червоної зони (оновлено)

Зупиняти громадський транспорт, закривати ринки і заклади громадського харчування міська влада не збирається.

​Голова Харківської ОДА повідомив про внесення Харкова до червоної зони (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер повідомив про те, що Харків, Люботин і три райони області віднесено до червоної зони епіднебезпеки.

"Усе серйозно. У «червоній» зоні: Харків, Люботин, Богодухівський, Лозівський і Первомайський райони", - написав Кучер у фейсбуці.

Оновлення. Попри червону зону, Харків не зупинятиме громадський транспорт, не буде закривати ринки і заклади громадського харчування.

Про це заявив перший заступник міського голови Ігор Терехов.

"Транспорт працюватиме в повному обсязі, як і працював - метро, наземний електротранспорт, маршрутні таксі міська влада зупиняти не буде", - йдеться у зверненні Терехова до городян, опублікованому ввечері 15 жовтня.

При цьому він звернувся до харків'ян з проханням відповідально поставитися до дотримання маскового режиму і соціальної дистанції.

Перший заступник міського голови Харкова закликав правоохоронні органи не перекладати на водіїв громадського транспорту контроль за кількістю пасажирів.

"Допоможіть рідному Харкову не залишитися без громадського транспорту, а, значить, допоможіть йому і далі жити, працювати і розвиватися", - закликав Терехов.

Він висловив упевненість, що в даній економічній ситуації влада Харкова не має права закривати ринки, продовольчі магазини, ТРЦ (крім розважальних зон), заклади громадського харчування, торгового і побутового обслуговування.

Цю інформацію також підтвердив Олексій Кучер.

“Транспорт ми не зупиняємо. Заклади харчування працюватимуть до 20:00. Ми закриваємо кінотеатри, фітнес-центри і спортзали. Торговельно-розважальні центри працюватимуть до 20:00”, - повідомив він в своєму Telegram.

У Харкові також, за його словами, заборонять відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Нагадаємо, що 13 жовтня Кабінет міністрів подовжив карантин до 31 грудня. Також було змінено критерії червоної зони карантину.

Тепер для віднесення до найсуворішої зони епіднебезпеки досить, що показник захворюваності не менш як 320 на 100 тисяч населення. Також удвічі збільшено критерій показників охоплення тестуваннями на COVID-19 - до 48 на 100 тис. населення.

Станом на ранок 15 жовтня Харківська область друга в Україні після Києва за кількістю виявлених випадків коронавірусу. З них 651 - за останню добу, 430 летальних від початку епідемії. Нині в області на ковід хворіє 21 094 осіб.

Як повідомляли, нове епідемічне зонування в Україні почне діяти з понеділка, 19 жовтня. До помаранчевої зони віднесено

міста Ізюм, Куп'янськ, Лозова, Первомайський та Чугуїв і 24 із 27 районів Харківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram