ГоловнаСуспільствоВійна

Кабмін пропонує РНБО запровадити санкції проти Нікарагуа через консульство в Криму

Це рішення ухвалене через неправомірне та неузгоджене з Україною призначення почесного консула в окупованому Криму.

Кабмін пропонує РНБО запровадити санкції проти Нікарагуа через консульство в Криму
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України пропонує Раді національної безпеки і оборони запровадити секторальні санкції проти Нікарагуа у зв’язку з відкриттям почесного консульства на території окупованого Криму.

Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що це рішення ухвалене, серед іншого, через протиправні дії влади Нікарагуа, а саме - неправомірне та неузгоджене з Україною призначення почесного консула в окупованому Криму.

28 серпня в окупованому Криму відкрилося почесне консульство Нікарагуа. Посаду консула в ньому обійняв учасник російської окупації Криму Олег Белавенцев. В Україні Олега Бєлавєнцева заочно засудили за держзраду до 13 років позбавлення волі. За інформацією слідства, у 2014 році він, діючи у змові з представниками російської влади, сприяв захопленню території Кримського півострова. 

Міністерство закордонних справ України через незаконне відкриття почесного консульства в окупованому Криму надіслало уряду Нікарагуа ноту протесту.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також пообіцяв, що МЗС вдасться до "ще більш жорстких заходів" відносно Нікарагуа, якщо це не подіє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram