ГоловнаСуспільствоЖиття

Студенти Олімпійського коледжу зібралися на мітинг під Кабміном і вимагають відставки уряду

Їх також підтримують викладачі. 

Під Кабінетом міністрів на мітинг зібралися студенти і викладачі Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного, біля якого вчора трапилися сутички.

Мітингарі вимагають відставки уряду, повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Lb.ua
Фото: Lb.ua
Фото: Lb.ua
Фото: Lb.ua

Голова профспілкової організації праціників і студентів коледжу Дмитро Невсятипаска на своїй сторінці у Facebook повідомив, що станом на ранок 25 вересня у відділку поліції продовжували утримувати студента Єгора Батарона - майстра спорту, у якого завтра має відбутися відбіркове змагання на чемпіонат світу.

Фото: Lb.ua
Фото: Lb.ua

Як відомо, 6 вересня студенти коледжу оголосили страйк через розпорядження Кабміну "про фактичну ліквідацію коледжу". Уряд ухвалив рішення передати землю та майно коледжу Національному університету фізичного виховання і спорту (НУФВіС). 

18 вересня 2020 МОН оголосив про рішення реорганізувати коледж та приєднати його до НУФВіС. Таким чином припиняються повноваження його директора О. Семенюшка. На вчора була анонсована зустріч Комісії з реорганізації Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного з Семенюшком.

Між представниками цієї Комісії, студентами і викладачами відбулися сутички. Студенти також повідомили, що до них застосовували силу правоохоронці. Декілька осіб було госпіталізовано.

Нагадаємо, що заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко у коментарі LB.ua зазначив, що усі викладачі та тренери зможуть продовжити працювати в коледжі, а студенти — навчатися, попри реорганізацію.

Заступник міністра наголосив, що коледж має перейти у підпорядкування Національного університету фізичного виховання і спорту за рішенням Кабінету міністрів, який є власником коледжу. Наказом МОН лише виконує розпорядження Кабміну. Вітренко також зазначив, що наразі усі заклади спеціалізованої загальної середньої освіти були приєднані до закладів вищої освіти, окрім Олімпійського коледжу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram