ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні оновили розподіл на карантинні зони (оновлено)

Найсуворіший карантин чекає на Кіцманський район Чернівецької області. 

В Україні оновили розподіл на карантинні зони (оновлено)
Фото: facebook.com/koda.gov.ua

В Україні оновили розподіл регіонів на карантинні зони

Відповідна інформація розміщена на сайті Центру громадського здоров'я.

Оновлення. Спочатку на мапі Харків було позначено червоною зоною, однак через годину ЦГЗ оновив дані. Харків став зеленим, натомість Луцьк і Тернопіль — червоними. Також зі списку найсуворіших обмежень виключили Костопільський район Рівненської області. Згодом Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу зазначив, що з 8 серпня Луцьк із червоної зони буде переведено до помаранчевої. Тернопіль, у свою чергу, буде переведено до жовтої зони. Але остаточне рішення буде прийняте у вівторок, 11 серпня.

До помаранчевої зони, за попередньою інформацією ЦГЗ, потрапили:

  • Тисменицький район Івано-Франківської області та Івано-Франківськ
  • Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський райони Львівської області та місто Львів
  • Любешівський і Луцький райони Волинської області
  • Бережани та Бучацький район Тернопільщини

Нагадаємо, що новий розподіл за карантинними обмеженнями діє з 1 серпня. Зелена зона передбачає перебування у громадських будівлях у масках або респіраторах; проведення масових заходів за умови не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; роботу кінотеатрів із заповненістю на 50%; перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

Для жовтої зони (+ обмеження зеленої) забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

У помаранчевій зоні (+ обмеження жовтої) забороняється діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін у дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів і не більш ніж 100 людей.

Червона зона (+ обмеження помаранчевої), заборонено роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram