ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області виявили рекордні 56,4 кг кокаїну з Еквадору

Кожен брикет мав своє фірмове маркування у вигляді літер і цифр, що вказує на певний наркосиндикат.

Фото: dpsu.gov.ua
У морському порту "Південний" днями затримали рекордно велику партію кокаїну з Еквадору. 54,6 кг наркотику знайшли в контейнері з бананами.

Кокаїн був розфасований у 47 брикетів і захований у вентиляційних люках, повідомили на сайті Держприкордонслужби.

"Кожен брикет мав своє фірмове маркування у вигляді літер і цифр, що вказує на його приналежність до певного наркосиндикату. Орієнтовна вартість вилученого «елітного» наркотику вагою 56,4 кг на чорному ринку може сягати понад 200 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні. 

Відрито кримінальне провадження за ст. 305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).

Фото: dpsu.gov.ua

Зазначається, що це не перше затримання важких наркотиків у таких обсягах. У лютому та травні цього року в Морському порту Південний" прикордонники Одеського загону вже затримували значні партії кокаїну.

Нагадаємо, що в лютому в контейнері, який прибув з Чилі з вантажем легкових машин, правоохоронці виявили 31 брикет кокаїну загальною вагою понад 30 кг. Кожен з пакунків був промаркований зображеннями персонажа з відомої гри "Монополія".

У травні наркотик знайшли в сховках у контейнері з еквадорськими бананами. Кокаїн було розфасовано у 45 брикетів. Кожен брикет із зображенням міньйона загорнули у свинець, щоб зменшити вірогідність виявлення їх за допомогою сканерів і службових собак. Вага брутто виявленого наркотику склала 53,4 кг. Зображення міньйона є знаком південноамериканського наркосиндикату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram