ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Суди наклали штрафів на 7,7 млн грн за порушення карантину

До посилення громадської безпеки і контролю дотримання карантинних обмежень залучено 14 тис. правоохоронців.

Суди наклали штрафів на 7,7 млн грн за порушення карантину
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів традиційну селекторну нараду з представниками уряду та правоохоронних органів, під час якої обговорили ситуацію з поширенням COVID-19 і операцію зі звільнення заручників у Луцьку. Про це йдеться в повідомленні на сайті голови держави.

Під час наради було зазначено, що до посилення громадської безпеки у зв'язку з хвилею повідомлень про замінування, а також роботи з контролю дотримання карантинних обмежень і заходів, які продовжили до кінця літа, залучено 14 тис. правоохоронців, курсантів, військовослужбовців Нацгвардії і ЗСУ.

З початку проведення таких заходів складено майже 20 тис. адмінпротоколів про порушення правил карантину, а суди наклали штрафи на порушників на загальну суму 7,7 млн гривень.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів на засіданні 22 липня змінив норми карантину та продовжив його до 31 серпня.

Голова МОЗ Максим Степанов зауважив, що зміняться підходи до показників захворюваності, норми будуть гармонізовані з європейськими.

Зокрема, розрахунки будуть проводитися не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу.

Міністр повідомив, що нова постанова, залежно від епідситуації в регіоні чи адміністративно-територіальних одиницях, встановлює червоний, помаранчевий, жовтий і зелений рівні небезпеки поширення COVID-19. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram