ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ заявила про запобігання підпалу одеської мечеті неонацистами

Теракт планували до дня кримськотатарського прапора.

Служба безпеки України заявила про запобігання підпалу одеської мечеті. На сайті СБУ стверджують, що затримано двох осіб із неонацистської організації, лідера якої викрили минулого тижня.

СБУ підозрює, що їх координували російські спецслужби.

Фото: od.gp.gov.ua

"У ніч із 25 на 26 червня співробітники СБУ затримали в центрі Одеси двох учасників неонацистської організації при спробі підпалу культової ісламської споруди з використанням двох пляшок із запальною сумішшю. СБУ встановила, що один із затриманих прибув в Україну після тривалого проживання у РФ", – повідомляє пресцентр СБУ.

Під час огляду й обшуків за адресами проживання затриманих були знайдені пляшки з запальною сумішшю, телефони й записники з доказами планування терористичного акту до Дня кримськотатарського прапора, який відзначається 26 червня. За інформацією "Думской", планувався підпал мечеті на Балківській вулиці.

Фото: od.gp.gov.ua

Порушено провадження за статтею "Теракт" (ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу).

Його метою повинна була стати "дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні й повалення конституційного ладу".

Нагадаємо, на початку травня Служба безпеки України затримала двох осіб, яких підозрюють в спробі підпалу херсонської синагоги 20 квітня. Їх теж назвали неонацистами, а злочин позв'язали з днем народження Гітлера. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram