ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Більш ніж 35 онкопацієнтів зможуть полетіти на лікування до Туреччини 5 червня

Для цього в Генконсульстві України в Стамбулі організовують спеціальний рейс.

Більш ніж 35 онкопацієнтів зможуть полетіти на лікування до Туреччини 5 червня
Перевiрка донорських клітин перед трансплантацією
Фото: project.liga.net

Більш ніж 35 онкопацієнтів і стільки ж супроводжуючих зможуть вилетіти на лікування в турецькі клініки 5 червня. Про це у відповіді на запит LB.ua повідомило Генеральне консульство України в Стамбулі.

Спеціальний рейс авіакомпанії SkyUp вилетить з Туреччини з українськими громадянами, які через пандемію не можуть повернутися в Україну самостійно. Цим же рейсом у зворотний бік, з Києва до Стамбула, українські пацієнти зможуть потрапити на лікування в турецькі клініки.

"Спеціальний рейс авіакомпанії SkyUp, який повинен відбутися 5 червня, спочатку планувався тільки для повернення наших громадян з Туреччини, - прокоментував генконсул України в Стамбулі Олександр Гаман. - Але у зв'язку з тим, що на сьогодні це єдина можливість потрапити в Туреччину, Генконсульство запропонувало авіакомпанії спільно опрацювати можливість перельоту цим рейсом до Стамбулу українцям, які потребують термінового лікування і вже отримали необхідні дозволи від турецької сторони".

Пацієнти, які летітимуть цим рейсом, уже отримали дозволи на приїзд від турецького МОЗ. Їх передадуть авіакомпанії SkyUp для остаточного узгодження з турецькою стороною.

"Сподіваємося, що все вирішиться позитивно і люди отримають вчасно таке необхідне їм лікування, прилетівши 5 червня", - сказав генконсул.

Нагадаємо, що 17 березня в Україні повністю припинилось авіасполучення з іншими країнами через пандемію коронавірусу SARS-COV-2. Через це частина тяжко хворих пацієнтів не змогла вчасно виїхати на лікування за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram