ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Доставка наступної партії тестів на коронавірус з Китаю і Південної Кореї відбудеться в найближчі дні

Для цього зафрахтовано літак казахської авіакомпанії.

Доставка наступної партії тестів на коронавірус з Китаю і Південної Кореї відбудеться в найближчі дні
Фото: EPA/UPG

У Китай 26 березня вилетить вантажний літак для доставляння наступної партії ПЛР-тестів на коронавірус і медичних засобів в Україні. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

Також почалося виробництво українських тестів і засобів захисту. Орієнтовно їх поставлять в медичні установи через 10 днів.

"Завтра буде завантажуватися новий борт, на якому прибуде 100 000 тестів. Додатково з Південної Кореї протягом двох днів в Україні надійде ще 100 000 таких тестів. Таким чином, у нас буде вже 250 000 ПЛР-тестів. Заплановано ще кілька партій з інших країн", - повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко

Він пояснив, що був зафрахтований вантажний літак казахської компанії - він обійдеться Україні дешевше, ніж польоти вітчизняного Іл-76. Борт вилетить з Астани і в четвер має приземлитися в Китаї.

За словами Тимошенка, буде доставлено 280 000 респіраторів, 30 000 захисних костюмів і медичні маски.

Він також зазначив, що зупинка закупівель ПЛР-тестів може статися, коли динаміка епідемії почне падати.

"За нашою інформацією, всі регіони України вже отримали необхідні ПЛР-тести і реагенти для проведення дослідження зразків біоматеріалу", - додав Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, 23 березня літак Збройних сил України Іл-76 доставив в аеропорт "Бориспіль" з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram