ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" дозволила деяким співробітникам працювати вдома через карантин

Пасажирам рекомендують контролювати свій фізичний стан.

"Укрзалізниця" дозволила деяким співробітникам працювати вдома через карантин
Фото: Александр Рудоманов

Керівництво "Укрзалізниці" у зв'язку з введенням в Україні тритижневого карантину запропонувало співробітникам, які мають дітей дошкільного або шкільного віку і яким немає з ким їх залишити на цей період удома, працювати віддалено.

Про це повідомляють на сайті УЗ.

"За погодженням зі своїм безпосереднім керівництвом співробітники, які не залучені в безперервний виробничий процес і забезпечення безпеки руху, матимуть право працювати віддалено - вдома, до завершення карантину або ймовірної зміни обставин", - зазначив в.о. голови правління УЗ Желько Марчек.

За його словами, співробітники, які мають необхідність працювати дистанційно, повинні якомога швидше повідомити про це своїх керівників.

Також УЗ пропонує співробітникам скористатися такими можливостями, як надання щорічної відпустки поза графіком, встановлення неповного графіка роботи, право на відпустку по догляду за дитиною віком до 14 років (без збереження заробітної плати).

Компанія також зобов'язала працівників скасувати або відстрочити закордонні відрядження і за можливістю проводити робочі зустрічі в режимі онлайн-конференцій.

Пасажирам рекомендують контролювати свій фізичний стан, вимірювати температуру і в разі найменших ознак респіраторного захворювання (зокрема, лихоманки і кашлю) самоізолюватись і викликати лікаря, регулярно провітрювати приміщення, а також за можливістю проводити дезінфекційні заходи.

Нагадаємо, з 12 березня по всій Україні оголошено карантин через небезпеку поширення коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram