ГоловнаСуспільствоПодії

Військова прокуратура передала в суд справу про спробу незаконної видачі українського паспорта громадянину РФ

Подозреваемые собирались заплатить правоохранителю миллион рублей. 

Військова прокуратура передала в суд справу про спробу незаконної видачі українського паспорта громадянину РФ
Фото: comments.ua

Військова прокуратура відправила до суду обвинувальний акт проти громадянки за підозрою в незаконному заволодінні паспортами громадян України і зловживанні становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 357 і ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, вона за попередньою змовою з двома росіянами в серпні і листопаді 2019 передала неправомірну винагороду правоохоронцю, щоб той вплинув на незаконне оформлення та видачу українського паспорта громадянину Росії. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора України. При цьому персональні дані в цьому паспорті планували зробити вигаданими.

"Такі "послуги" правоохоронця підозрювані оцінили в мільйон рублів (близько 390 000 гривень)", - йдеться в повідомленні.

Після передачі частини хабара в розмірі 800 000 рублів (близько 300 000 гривен) жінку затримали. Суд помістив підозрювану під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, у квітні 2019 СБУ викрила групу осіб, які незаконно переправляли людей за кордон, використовуючи підроблені документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram