ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацгвардія закупила новий транспорт для службових собак

Спеціальні причепи забезпечать перевезення гвардійських собак на далекі відстані, в тому числі і в зону проведення ООС.

Нацгвардія закупила новий транспорт для службових собак
Фото: Нацгвадия

Національна гвардія закупила п'ять нових кінологічних спеціалізованих причепів, призначених для перевезення службових собак.

Про це повідомляють на сайті Нацгвардії.

"З метою впровадження нової системи перевезення службових собак кінологічна служба спільно з управлінням озброєння і техніки Головного управління НГУ розробила технічні вимоги та організувала закупівлю причепів нового зразка. Ці причепи забезпечать перевезення гвардійських собак на далекі відстані, у тому числі і в зону проведення ООС", - розповів начальник кінологічної служби Головного управління Нацгвардії полковник Тарас Борита.

Зазначають, що один такий причіп розрахований на близько 400 кг. За конструкцією, причеп у зоні розміщення собак - це утеплені відсіки з вентиляцією. При цьому вони захищені від атмосферних опадів і пристосовані до температури довкілля від -40 до +50 градусів за Цельсієм. Підлога виконана з антислизького покриття.

Фото: Нацгвардія

Фото: Нацгвардія

У комплект, крім самого причепа, входять два ящики для зберігання спеціального спорядження і корму та запасне колесо.

"Основна мета закупівлі нового транспорту - поліпшення умов перевезення службових собак, які часто бувають "у дорозі". Спочатку причепи планують застосовувати для переміщення чотирилапих правоохоронців у район проведення ООС, де зведені кінологічні групи виконують пошук вибухових речовин, зброї, боєприпасів. Уже незабаром причепи відправлять у кінологічні підрозділи в різних регіонах України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Дніпропетровській області службовий німецький вівчур Лакі допоміг знайти 13-річного підлітка, який утік з дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram