ГоловнаСуспільствоПодії

Суд відсторонив від посади в.о. мера Затоки

Курортне селище знову залишилося без керівника.

Суд відсторонив від посади в.о. мера Затоки
Фото: Александр Ратушняк

Київський райсуд Одеси за клопотанням прокуратури відсторонив від посади виконувача обов'язків голови Затоківської селищної ради В'ячеслава Бокого.

Як повідомляє Укрінформ, таке рішення ухвалила 22 лютого слідча суддя Юлія Федулеєва.

Представник обвинувачення під час виступу повідомив, що слідство має неспростовні докази скоєння підозрюваним низки злочинів, згідно з ч.5 ст.191 (крадіжка) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За інформацією "Думської", провадження стосується розтрати бюджетних коштів у ході реконструкції очисних споруд. Договір підряду був укладений з компанією "Південьбудізол", яка мала отримати за роботу 19 млн грн. 2019 року їй перерахували 5,7 млн грн.

За даними слідства, сільрада Затоки приймала і підписувала акти виконаних робіт із завищеними показниками та перераховувала за них гроші.

Це не єдине кримінальне провадження, у якому фігурують посадові особи та депутати Затоківської селищної ради. 21 лютого Білгород-Дністровський суд заарештував 87 земельних ділянок загальною площею майже 7 га, розташованих на Вокзальній вулиці та бульварі Золотий берег, у рамках справи про зловживання владою (ч.3 ст.364 КК).

2019 року СБУ також заявляла, що керівництво Затоки попалося на вимаганні хабаря. Нібито Бокий, депутат селищної ради Едуард Кушнір і один із членів виконкому хотіли отримати від місцевого підприємця 87 тисяч доларів США за виділення трьох земельних ділянок у курортній зоні.

20 грудня оперативники спецслужби затримали Кушніра під час одержання першої частини хабаря в розмірі 11 тисяч доларів.

Нагадаємо, що секретар селищної ради В'ячеслав Бокий керував Затокою з березня 2019 року, коли був відсторонений її мер Василь Звягінцев.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram