ГоловнаСуспільствоПодії

У Закарпатській області затримали контрабандиста сигарет на авто з дипломатичними номерами і документами почесного консула

Він шість годин відмовлявся виходити з машини, чим заблокував рух.

Фото: dpsu.gov.ua
У Закарпатській області українські прикордонники затримали водія, який перевозив партію сигарет з білоруськими акцизними марками. Він майже шість годин відмовлявся виходити з авто, чим заблокував смугу руху на пункті пропуску "Тиса", повідомили в пресцентрі Держприкордонслужби України.

Чоловік разом з двома пасажирами їхав в Угорщину на авто Toyota Land Cruiser 200 з дипломатичними номерами. Він надав посвідчення почесного консула однієї з балтійських країн невстановленого взірця і, посилаючись на дипломатичний імунітет, відмовився допускати прикордонників до огляду авто.

Фото: dpsu.gov.ua

"Щоб провести прикордонний контроль, довелося застосовувати фізичну силу і спецзасоби. Всього він перевозив 6550 пачок сигарет", - додали в Держприкордонслужбі.

Фото: dpsu.gov.ua

У діях правопорушника вбачають два кримінальні злочини - ймовірне підроблення документів, тобто його консульського посвідчення (ст. 358 Кримінального кодексу України), незаконне перевезення підакцизних товарів з метою збуту (ст. 204), а також адміністративне правопорушення - злісний опір прикордонникам. 

У пресслужбі прокуратури Закарпатської області підтвердили, що проводять досудове розслідування за фактом можливої підробки документа і незаконного перевезення підакцизних товарів.

Як пише Mukachevo.net, йдеться про почесного консула Латвійської республіки Юрія Ігнатка.

"Особистість Ігнатка підтвердив і в.о. представника МЗС України в Закарпатській області Дмитро Керечанин, який підкреслив, що документ, який надав чоловік під час перетину державного кордону, не відповідає встановленому зразку і департаментом не видавався", - додали в ЗМІ.

Зараз на сайті серед почесних консулів Латвійської республіки ім'я Ігнатка не згадується, проте раніше він був вказаний як почесний консул в Ужгороді, про що свідчать кеш-дані з сайту. 

Нагадаємо, в січні співробітники Держприкордонслужби затримали трьох громадян України, яких підозрюють у контрабанді сигарет у Румунію за допомогою літака. Повітряне судно знайшли в місті Коломия Івано-Франківської області, за 100 км від державного кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram