ГоловнаСуспільствоПодії

Український моряк зник із суховантажа в Перській затоці

Він скаржився рідним на "непорозуміння" з капітаном-росіянином.

Український моряк зник із суховантажа в Перській затоці
Фото: facebook.com/assol.fund

Фонд допомоги морякам "Ассоль" заявив про зникнення українського моряка Олександра Горяєва з суховантажа Victoriya (IMO 9065912).

За інформацією благодійної організації, це сталося 8 лютого в нейтральних водах Перської затоки дорогою до Ірану. Крюїнгова компанія повідомила родичам зниклого моряка тільки 13 лютого.

За кілька днів до зникнення в телефонній розмові з рідними Горяєв розповів про "непорозуміння" з капітаном і старпомом судна, громадянами Росії з Ростова-на-Дону.

"Моряк був присутній на вечері і мав заступити на вахту. Коли колеги прийшли будити його на вахту, в каюті 2-го помічника капітана не виявилося. У капітана і старпома з Росії був мотив не шукати українського моряка - для видимості судно зробило коло в районі гаданого місця зникнення і рушило в найближчий порт. І тільки по прибуттю туди повідомили про те, що з борту зник член екіпажу", - йдеться в повідомленні.

Організація зазначає, що це вже третій випадок за останні тижні. 23 січня зник моряк Денис Литвиненко із судна Star Aquila (IMO 9594573) біля берегів США, а 24 січня - моряк Євген Масленников із судна Green Italia (IMO 9045780) під час переходу з Еквадору в Панаму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram