ГоловнаСуспільствоЖиття

Федоров показав, як буде виглядати паспорт у смартфоні

Міністр цифрової трансформації запропонував три варіанти інтерфейсу.

Фото: facebook.com/fedorov1991

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров продемонстрував три можливі варіанти інтерфейсу електронного паспорта громадянина України.

Про це він написав у фейсбуці й опублікував фото.

"За допомогою паспорта в смартфоні у нас з вами буде можливість пересуватися по країні на поїздах і літаках, ідентифікувати особу в державних установах, отримувати посилки (і ще багато життєвих ситуацій). Усією командою разом з нашим другом і ментором з технологій Олегом Гороховським ми довго обговорювали дизайн паспорта... Нам здається, що головні дані паспорта: фото, ПІБ, номер документа. Усе інше можна приховати. Тому, на відміну від водійських посвідчень, ми збільшили фото (вбили ідею його збільшення за натисканням). Подивіться три варіанти. Що думаєте? Ми за простоту! Батько дизайну - Володимир Смирнов", - повідомив Федоров.

Він також зазначив, що і для водійських посвідчень, і для електронних паспортів буде діяти QR-код - щоб перевірити справжність документа.

Нагадаємо, 6 лютого президент Володимир Зеленський представив державну мобільну програму "Дія" й пообіцяв зробити з України е-державу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram