ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ викрила фальшивий ремонт пасажирських літаків в аеропортах "Київ" і "Одеса"

Організація з техобслуговування діяла у змові зі співробітниками авіакомпанії.

СБУ викрила фальшивий ремонт пасажирських літаків в аеропортах "Київ" і "Одеса"
Фото: https://ssu.gov.ua/

Організація з технічного обслуговування в міжнародних аеропортах "Київ" і "Одеса" фальсифікувала дані щодо ремонту пасажирських літаків. Про це повідомили в СБУ.

"У рамках досудового розслідування оперативники спецслужби задокументували порушення вимог чинного законодавства працівниками авіакомпанії і організації з ТО. Зокрема, була сфальсифікована документація з проведення ремонтних робіт літаків", - йдеться в повідомленні.

Подальше використання фактично несправних літаків для пасажирських перевезень могло призвести до виникнення нештатних ситуацій, в тому числі катастроф з людськими жертвами, відзначають у відомстві.

Чиновника авіапідприємства, що відповідальний за технічне обслуговування літаків, рішенням суду визнано винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Компанії-експлуатанту скасовано дозволи на виконання авіаційних пасажирських перевезень, а повітряним суднам - сертифікати льотної придатності.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала в Борисполі шість чоловік за спробу контрабанди в РФ комплектуючих для військових літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram