ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області блокували розкрадання військового обладнання

Зловмисники планували нелегально переправити його через державний кордон.

Контррозвідники СБУ у Львівській області блокували механізм розкрадання товарів військового призначення з військових частин регіону і підприємств оборонно-промислового комплексу. Про це повідомив пресцентр СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

"До угруповання входили співробітники військової частини. Разом зі спільниками вони організували махінацію з викрадення запчастин і комплектуючих до бронетехніки. Потім зловмисники планували нелегально переправити їх через державний кордон України", - зазначили в СБУ.

Окрім того, контррозвідники провели 11 обшуків у Львові й області за місцем проживання фігурантів кримінального провадження, а також зберігання товарів військового призначення.

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Під час обшуків було вилучено значну кількість військових приладів нічного бачення, радіостанцій, трансмісій, балансирів, котків, деталей гусеничних стрічок, електродвигунів допоміжних систем і інших деталей до бронетехніки. Серійні номери на частині виявлених деталей пошкоджено.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів) Кримінального кодексу України, проводять слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ відкрила кримінальне провадження про можливе привласнення 32 млн гривень бюджетних коштів під час виконання державного оборонного замовлення. 

Зловмисникам сприяли колишні військові чиновники, у тому числі один із заступників міністра. Крім того, серед фігурантів справи є чинний співробітник Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram