ГоловнаСуспільствоЖиття

Телеканал ATR перебуває на межі закриття, - Іслямов

Через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу.

Телеканал ATR перебуває на межі закриття, - Іслямов
Фото: krymr.com

Кримськотатарський телеканал ATR недоотримав кошти з держбюджету, скоротив частину колективу і виробництво власних програм і може взагалі припинити мовлення.

Про це власник каналу ATR Ленур Іслямов заявив в інтерв'ю Детектор Медіа.

"Ми на межі закриття. Адже останні кілька місяців ми виходимо на повному альтруїзмі", - сказав Іслямов.

Через недофінансування телеканалу довелося скоротити не тільки кількість випусків новин, а й live (прямі ефіри) з Криму.

"Нам довелося відкликати чотирьох журналістів, які працювали в Криму. Зараз ми призупинили виробництво всіх програм, які ми робили з Криму. Ми просто не можемо це собі дозволити", - додав він.

За його словами, до управління структурами, які займаються фінансуванням, прийшли непідготовлені менеджери і вони не розуміють пріоритетів.

"Ні у нас, ні у Меджлісу зараз немає ніяких прямих комунікацій з чинною владою. Чубарову (глава Меджлісу Рефат Чубаров, - ред) вручили телефон Шефіра (Сергій Шефір - перший помічник президента України, - ред). Але він не відповідає на дзвінки, і Чубаров не може додзвонитися. Офіс уповноваженого у справах кримських татар ліквідовано. А раніше в нас був прямий представник - Мустафа Джемілєв, і виходить, що немає комунікацій між Меджлісом і президентом, як це повинно бути. Ми зверталися до представника Офісу президента. Є навіть постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим - це Антон Кориневич. Але його голосу теж ніхто не хоче чути", - сказав Іслямов.

За даними заступника генерального директора телеканалу ATR Айдера Муждабаєва, у другій половині 2019 ATR отримав від держави 15 млн грн.

Канал на 90% скоротив виробництво власних програм. Через заборгованість 14 січня був вимкнений супутниковий сигнал телеканалу. Але того самого дня його вдалося відновити завдяки допомозі головного рабина України Якова Блайха і міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського. Канал запустив збір коштів на підтримку мовлення.

Через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram