ГоловнаСуспільствоОсвіта

Інститут нацпам'яті готує цикл лекцій про декомунізацію для шкіл

Головне завдання інституту - щоб люди самі захотіли звільнитися від комуністичного минулого.

Інститут нацпам'яті готує цикл лекцій про декомунізацію для шкіл
Антон Дробович
Фото: dialogs.org.ua

Український інститут національної пам'яті готує цикл лекцій з питань декомунізації для шкіл. Про це повідомив голова інституту Антон Дробович агентству "Українські новини".

"Ми зараз якраз плануємо низку подій, проєктів на рік. Наприклад, цикли лекцій у школах", - сказав він.

Дробович також повідомив, що в березні мають запустити семінар у Каховці про так звану креативну декомунізацію. Цей семінар розповість, що робити суспільству для звільнення свого простору від комуністичних символів.

Він також зазначив, що головне завдання інституту на цей момент полягає в тому, щоб люди самі захотіли звільнитися від комуністичного минулого.

"Найголовніше завдання - це щоб більшість людей на місцях самі захотіли змінити свій простір. Ми розмірковуємо, як подати так, щоб молодь, активна частина населення, це хотіла робити. Тому що ми зараз бачимо, що десь є байдужі люди, десь тобто ностальгують, а є активісти, які категорично проти. Треба зробити так, щоб більшості було цікаво таке перевтілення", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Дробович повідомляв, що створення архіву репресивних органів, який планують побудувати в Києві на Троєщині, обійдеться в 550 млн гривень. 2020 року на створення архіву з бюджетних коштів буде виділено близько 50 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram