ГоловнаСуспільствоПодії

До "Борисполя" прибув борт з тілами загиблих в авіакатастрофі під Тегераном

Церемонія прощання триватиме до вечора неділі.

В Україну прибув літак з тілами 11 українців, які загинули в авіакатастрофі літака авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" під Тегераном.

Іл-76 Повітряних Сил ЗС України з тілами загиблих пасажирів і членів екіпажу рейсу PS752 приземлився в "Борисполі" близько 11:00 в неділю, 19 січня.

Тіла супроводжують фахівці, які проводили ідентифікацію, судово-медичні експерти, дипломати і посол України в Ірані, передає ТСН. В аеропорту зібралися кілька тисяч осіб, серед яких родичі загиблих, співробітники авіакомпанії "МАУ".

Літак також зустріли президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Церемонія пам'яті жертв катастрофи пройде в терміналі В аеропорту з 13 до 19 години. Попрощатися можуть всі бажаючі.

У зв'язку з цим з 12 до 13 години буде обмежено рух на дорозі у напрямку до аеропорту "Бориспіль".

Нагадаємо, 16 січня в Тегерані завершилася ідентифікація тіл всіх 11 загиблих в результаті краху літака МАУ в Ірані українців. Серед них - дев'ять членів екіпажу та двоє пасажирів.

Літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з 7 країн. Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково. Повну відповідальність за крах авіалайнера взяв Корпус вартових ісламської революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram