ГоловнаСуспільствоПодії

У справі про пожежу в одеському коледжі оголосили ще одну підозру

У 2014 році перевірка ДСНС виявила порушення, які так і не усунули.

У справі про пожежу в одеському коледжі оголосили ще одну підозру
Фото: Думская

У кримінальному провадженні щодо пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу оголосили підозру завідувачці господарства навчального закладу.

Слідство встановило, що ще в 2014 році під час перевірки пожежної безпеки в коледжі фахівці ДСНС виявили грубі порушення, в тому числі відсутність первинних засобів гасіння вогню, системи оповіщення про пожежу, закриті аварійні виходи, решітки на вікнах першого і четвертого поверхів. Про це повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції України.

"Станом на день виникнення пожежі зазначені порушення не були ліквідовані. Незважаючи на це, підозрювана, будучи службовою особою, відповідальною за дотримання правил пожежної безпеки, а також членом комісії з перевірки готовності корпусів коледжу до нового навчального року, погодилася з висновком комісії про готовність закладу до навчального процесу", - повідомили правоохоронці.

Наслідком службової недбалості стала неможливість ефективної ліквідації загоряння, своєчасного оповіщення та евакуації, що призвело до загибелі 16 осіб.

Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Їй загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, в результаті якого загинули 16 осіб.

9 грудня директорці коледжу Любові Кочерзі висунули підозру у службовій недбалості. У коледжі було порушено правила пожежної безпеки. Студенти установи також розповідали, що під час пожежі ніяких попереджувальних сигналів не було, всі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

13 грудня відкрили ще одне кримінальне провадження - за фактом халатності працівників ДСНС, які повинні були перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в будівлі коледжу. Крім того, в будівлі одеської ДСНС ДБР провело обшуки. Слідчі вилучили матеріали перевірок з 2014 року. Після цього керівництво одеського управління ДСНС звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram