ГоловнаСуспільствоЖиття

У МЗС назвали ідеальний час для проведення виборів на Донбасі

"Жодні незаконні формування на сході України не можуть брати в них участі".

У МЗС назвали ідеальний час для проведення виборів на Донбасі
Фото: скриншот видео

Вибори на Донбасі в ідеалі мають бути проведені паралельно з місцевими виборами на інших частинах України восени. Про це в інтерв'ю газеті Bild, переклад якого оприлюднено на сайті МЗС, повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

Він зазначив, Україна раніше погодилася закріпити так звану формулу Штайнмаєра у своєму законодавстві, але це ще не означає, що ці вибори будуть проведені за будь-яких обставин і в цілому.

"В ідеалі ці вибори мають бути проведені паралельно з місцевими виборами в Україні. Мені весь час доводиться нагадувати, що це будуть не загальнонаціональні вибори, а місцеві. Тому жодні незаконні формування на сході України не можуть брати в них участі. Тут йдеться про набагато менші адміністративні регіони по обидві лінії фронту і на всій території України", - заявив Пристайко.

На запитання про те, чи зможуть на цих маленьких територіях бути обраними представники "народних республік", Пристайко відповів, що добре відомо, хто по інший бік фронту буде висуватися на вибори.

"Але у людей було б найменше почуття демократичного процесу, який відбувається паралельно на окупованих територіях і на вільних територіях, і це було б ідеальною можливістю для Росії вивести війська з нашого сходу", - заявив глава українського МЗС.

Нагадаємо, після саміту нормандської четвірки в Парижі президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що на наступній зустрічі обговорюватиметься проведення виборів на Донбасі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram