ГоловнаПолітика

Україна готова відправити 200 рятувальників до Австралії для боротьби з лісовими пожежами (оновлено)

"В Україні з глибоким сумом стежать за розвитком ситуації, яка залишається критичною".

Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ заявило про готовність України допомогти Австралії в боротьбі з лісовими пожежами.

Про це йдеться в заяві міністерства, опублікованій у понеділок увечері.

"В Україні з глибоким сумом стежать за розвитком ситуації, яка залишається критичною і призвела до значної кількості жертв, а також десятків зниклих безвісти людей у результаті масштабних лісових пожеж в Австралії. Наші щирі співчуття сім'ям загиблих, побажання скорішого одужання всім постраждалим і успіху рятувальним службам і пожежникам, які беруть участь у ліквідації трагічних наслідків цього стихійного лиха... Зі свого боку, уряд України готовий у разі потреби надати допомогу дружньому австралійському народу", - йдеться в заяві.

За інформацією міністерства, посольство в Австралії зперебуває в постійному контакті з місцевими органами влади, в тому числі для з'ясування наявності громадян України серед постраждалих.

Оновлення 21:00. Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уточнив, що Україна готова направити до Австралії близько 200 спеціально підготовлених рятувальників ДСНС.

"Українська сторона поінформувала Австралію про готовність прибуття рятувальників на місце трагедії протягом 24-36 годин з необхідним спорядженням на спеціально орендованому далекомагістральному літаку", - написав Аваков у фейсбуці.

Нагадаємо, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій, яка входить до Міністерства внутрішніх справ, має чотири пожежні літаки Ан-32П.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram