ГоловнаСуспільствоЖиття

Віталій Кличко не з'явився до суду як свідок у справі про розстріл Небесної Сотні

Двох із п'яти ексберкутівців, обвинувачених у розстрілі 49 осіб на Інститутській, суд уже відпустив під домашній арешт.

Віталій Кличко не з'явився до суду як свідок у справі про розстріл Небесної Сотні
Фото: Мария Лебедева

У Святошинському суді почалося засідання у справі за обвинуваченням п'яти ексберкутівців у розстрілах 49 осіб на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Сьогодні мали допитати як свідка Віталія Кличка. На початку засідання суддя Дячук зачитав заяву Кличка про те, що він бере участь у важливому заході, не може з'явитися в зал суду і просить перенести засідання на інший час і день.

Суддя опитав сторони, чи може суд продовжувати слухати справу без свідка і розпочати вивчення матеріалів балістичної експертизи, чи засідання потрібно перенести.

Сторони одностайно прийняли рішення продовжувати слухання справи.

Зал повністю заповнений людьми, серед них потерпілі та представники преси.

Нагадаємо, в ЗМІ вчора з'явилася інформація про те, що обвинувачених у розстрілах на Інститутській ексберкутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янишевського, Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка готуються обміняти на українських полонених, які утримують на окупованих територіях.

Минулого тижня суд відпустив уже другого з п'яти ексберкутівця - Олександра Маринченка - під домашній арешт.

Раніше Святошинський суд відпустив під домашній арешт Сергія Тамтуру, а в жовтні навіть дозволив йому зняти електронний браслет, щоб "улаштуватися на роботу".

Решта підозрюваних у розстрілах на Інститутській переховуються від слідства в Росії, в тому числі Дмитро Садовник - командир роти "Беркут", яка стріляла того дня по людях. Росія навіть надала Садовнику своє громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram