ГоловнаСуспільствоПодії

Правоохоронці встановили організатора вбивства сина Соболєва

Це - 25-річний уродженець Росії.

Правоохоронці встановили організатора вбивства сина Соболєва
Фото: Lb.ua

Поліція і прокуратура встановили підозрюваного в замовному вбивстві депутата Київської обласної ради та бізнесмена В'ячеслава Соболєва, в результаті якого загинув його трирічний син.

Причетним до організації злочину, за версією слідства, є 25-річний уродженець Росії, який залучив як виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, з яким познайомився в зоні бойових дій на Донбасі. Про це повідомили на сторінці прокуратури Києва у Facebook.

"Під час особистої зустрічі, яка пройшла в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцеві скоїти вбивство депутата за грошову винагороду в розмірі $40 000, на що той погодився", - додали в прокуратурі.

Для реалізації злочину організатор надав снайперу інформацію про потерпілого, його адреси проживання і роботи, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортом і фінансував усі витрати, в тому числі оренду гаража, де зберігалася зброя.

Інструкції для організації вбивства чоловік надсилав виконавцеві в Telegram, а сам напередодні злочину виїхав за кордон, щоб забезпечити собі алібі.

У цей час снайпер разом зі спільником самостійно визначили місце для вбивства - парковку біля ресторану, де часто з'являвся потерпілий. 

Фото: Lb.ua

"Увечері 1 грудня, коли депутат разом з дружиною і 3-річним сином сіли в авто, виконавець здійснив постріл, смертельно поранивши хлопчика", - додали правоохоронці.

25-річному організатору злочину оголосили підозру, вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук.

Інна і В'ячеслав Соболєві
Фото: скриншот відео
Інна і В'ячеслав Соболєві

Нагадаємо, 2 грудня поліція затримала підозрюваних в убивстві дитини Соболєва. Слідство розглядає три версії вбивства дитини: фінансово-економічну діяльність його батька, сімейно-побутові проблеми або колишню і нинішню діяльність батька загиблого.

Підозрювані в убивстві сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва пів року тому демобілізувалися з батальйону "Аратта" Української добровольчої армії. Один із них, Андрій Лаврега, брав участь у бойових діях на Донбасі з 18 років і пробув там два роки.

Метою снайпера був сам Соболєв, але куля влучила в його сина. В автомобілі в момент стрілянини, крім дитини, перебували його батьки і ще одна родичка. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram