ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомий повідомив у поліцію про "колону техніки з вибухівкою" на трасі Київ-Одеса

Також був дзвінок про "замінування" аеропорту "Бориспіль".

Невідомий повідомив у поліцію про "колону техніки з вибухівкою" на трасі Київ-Одеса
Фото: kv.npu.gov.ua

За минулу добу в поліцію Київської області надійшли два анонімні повідомлення про замінування міжнародного аеропорту "Бориспіль", а також про нібито рух колони техніки з вибухівкою трасою "Київ-Одеса" у бік столиці.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Зазначають, що обидва повідомлення виявилися неправдивими.

"Майже щодня надходять такі анонімні заяви про вибухові пристрої в торгових центрах, поїздах, транспорті, культурних і освітніх установах, лікарнях і т. д. На кожне з таких повідомлень поліція реагує відповідним чином: проводиться евакуація людей, для огляду місця подій залучають вибухотехнічної та кінологічні підрозділи, спільно з правоохоронцями працюють співробітники ДСНС і медики. Іноді такі відпрацювання об'єктів створюють певні незручності, але ми просимо поставитися з розумінням до таких заходів", - зазначили в поліції.

Правоохоронці наголошують, що і надалі будуть відпрацьовувати всі такі повідомлення для забезпечення безпеки громадян.

Фото: kv.npu.gov.ua

"Усього з початку року області надійшло 170 повідомлень про "замінування" об'єктів. Було відкрито 54 кримінальні провадження за ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК", - додали в обласній поліції.

Фото: kv.npu.gov.ua

Нагадаємо, раніше Служба безпеки повідомила, що заблокувала "ботоферму", яка розсилала повідомлення про "замінування".

Згідно із законодавством, свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram