ГоловнаСуспільствоЖиття

Українського капітана теплохода, який збив катер на Дунаї, знову заарештували в Угорщині

Прокуратура побоюється, що українець може спробувати втекти від слідства.

Українського капітана теплохода, який збив катер на Дунаї, знову заарештували в Угорщині
Фото: EPA/UPG

64-річного українського капітана круїзного теплохода, що зіткнувся з прогулянковим катером на річці Дунай в Будапешті, в результаті чого загинули 28 людей, знову заарештували.

Як повідомляє АР, рішення про арешт 16 грудня ухвалив Центральний районний суд Пешта. Це рішення може бути оскаржене. Арешт був застосований через побоювання, що українець може спробувати втекти від слідства.

28 листопада угорська прокуратура висунула офіційне звинувачення українському капітану швейцарського круїзного судна Viking Sigyn в необережності під час управління річковим судном, що спричинило масову загибель людей, і ненаданні допомоги пасажирам. Прокурори клопочуть про дев'ять років тюремного ув'язнення для громадянина України Юрія Ц.

Капітан був звільнений з-під варти після закінчення розслідування катастрофи. Він був повинен носити електронний пристрій стеження, і йому не дозволялося залишати призначене місце проживання без дозволу.

Як випливає з матеріалів слідства, одесит Юрій Ц. працював в Дунайському пароплавстві з 1975 року. У ранзі капітана річкових суден він служить з 1989 року. З 2000 року наймається в одному з приватних пароплавств Швейцарії.

29 травня на Дунаї зіткнулися швейцарське круїзне судно Viking Sigyn і малий прогулянковий катер "Русалка". Від сильного удару катер затонув приблизно за 7 секунд. Всього на борту катера було 35 осіб (угорці - капітан і матрос, і 33 пасажири, громадяни Південної Кореї), врятувалися лише семеро.

Під час пошукових робіт знайдено тіла 26 дорослих і 6-річну дитину. Серед них був угорський капітан і матрос затонулого судна. Один пасажир досі вважається зниклим безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram