ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція відмовилась повідомити інформацію про замовника нападу на Соболєва

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення, що слідчі встановили його особу.

Нацполіція відмовилась повідомити інформацію про замовника нападу на Соболєва
Фото: Lb.ua

Національна поліція засекретила інформацію про ймовірних замовників убивства В'ячеслава Соболєва, замість якого застрелили його 3-річного сина. Про це йдеться у відповіді Нацполіції на запит Українських новин.

Видання просило Нацполіцію надати інформацію про те, хто є замовником злочину та чи буде проведено "поліграф" за участю колишнього депутата Верховної Ради Олександра Грановського (БПП) та  інших осіб, яких згадав сам Соболєв.

У відповіді на запит Нацполіція послалася на статтю 222 Кримінально-процесуального кодексу, зазначивши, що ця інформація є таємницею досудового розслідування і не може бути оприлюднена.

Раніше ЗМІ повідомляли, що поліція вийшла на замовника нападу на Соболєва і має намір незабаром його затримати.

Нагадаємо, 1 грудня в Києві обстріляли автомобіль засновника першої мережі донецьких супермаркетів і депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва. У результаті загинув його трирічний син.

Через 12 годин після події поліції вдалося затримати підозрюваних у вбивстві дитини.

4 грудня підозрюваних заарештували на два місяці без права внесення застави.

Соболєв - український економіст, кандидат економічних наук, підприємець, директор дочірньої компанії "Нафтогазмережі", колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України", депутат Київської обласної ради. За даними ЗМІ, магазини Соболєва продовжують працювати на окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях. Під рестораном "Маріо", власником якого він був, проходили мітинги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram