ГоловнаСуспільствоЖиття

Батько вбитої у Києві дитини попросив кількох людей пройти детектор брехні

Під час судового засідання він озвучив їхні прізвища.

Батько вбитої у Києві дитини попросив кількох людей пройти детектор брехні
Инна и Вячеслав Соболевы
Фото: скриншот видео

В'ячеслав Соболєв, у якого застрелили 3-річного сина, попросив кількох людей пройти детектор брехні, щоб продемонструвати свою непричетність до замовлення вбивства. Про це повідомля "Інтерфакс-Україна".

У середу у Києві під час перерви між судовими засіданнями щодо обрання запобіжного заходу затриманим виконавцям убивства Соболєв розповів журналістам, що ще чотири роки тому отримував записки з погрозами і чеку від гранати.

За словами Соболєва, у нього є записи розмов про те, що кілька років тому його намагалися "замовити". Він висловив надію, що поліція доведе розслідування до логічного кінця.

"У мене до поліцейських є пропозиція. Я готовий надати список прізвищ людей, яких просто, на мою думку, потрібно посадити на детектор брехні… На сьогодні замовлення (на вбивство) не виконано, тому замовлення не знято", - зазначив Соболєв.

Спочатку він не хотів називати прізвища людей, які можуть бути причетні до замовлення цього злочину.

"Якщо ви готові проконтролювати, що ці люди пройдуть детектор брехні, я готовий назвати вам шість прізвищ… У нас в країні є люди, у яких немає слова "досить" … 4 прізвища з 6, я думаю, що ви точно знаєте", - сказав Соболєв, звертаючись до журналістів.

При цьому він додав, що не звинувачує їх, але щоб довести непричетність, їм варто пройти детектор брехні.

"Це прізвища двох суддів, які стали мільярдерами… Ємельянов, Татьков.. У цій компанії є ще дві людини - Браславський і Малик, думаю, ви не один раз чули ці прізвища. Є у Маріуполі великий фахівець Микола Будика, який прикривається постійно своїм братом. Є дівчина Євгенія Бурун, яка від початку війни живе у Донецьку і успішно займається бізнесом. Є такий Михайло Іванюк... Олександра Грановського знаєте… Ще одне прізвище залишу на потім", - розповів Соболєв

Він підкреслив, що конкретних претензій до цих людей немає. "Просто покажіть, що ви чесні, пройдіть детектор брехні", - сказав він, звертаючись до тих людей, чиї імена назвав.

Затриманих виконавців убивства Соболєв назвав "порожнім місцем", тому що вони навіть не бачили, у кого стріляли, виконуючи замовлення.

У свою чергу ексдепутат, бізнесмен Олександр Грановський написав у себе на фейсбуці, що приймає пропозицію Соболєва.

"Слава Б-гу, що Слава не вважає, що я особисто до цього причетний, але чомусь думає, що мені можуть бути відомі якісь обставини цієї трагедії", - додав він.

Нагадаємо, 1 грудня у Києві обстріляли автомобіль засновника першої мережі донецьких супермаркетів і депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва. В результаті загинув його трирічний син.

Через 12 годин після інциденту поліції вдалося затримати підозрюваних у вбивстві дитини.

Сьогодні, 4 грудня підозрюваних у вбивстві дитини заарештували на два місяці без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram