ГоловнаСуспільствоПодії

"Злодія в законі" "Тенґо Пітерського" затримали в Рівненській області

Востаннє він був видворений з України в жовтні.

"Злодія в законі" "Тенґо Пітерського" затримали в Рівненській області
Фото: npu.gov.ua

Українські правоохоронці вчергове затримали кримінального авторитета на прізвисько "Тенґо Пітерський".

Про це інформує пресслужба Національної поліції.

"До правоохоронців надійшла інформація про те, що на території України незаконно перебуває "злодій у законі" і найближчим часом збирається їхати до столиці. Встановивши його ймовірний маршрут, правоохоронці провели операцію для його затримання", - йдеться в повідомленні.

Уночі 22 листопада на трасі "Київ-Чоп", неподалік м. Корець, співробітники управління стратегічних розслідувань у Рівненській області Національної поліції України спільно з обласним управлінням патрульної поліції і ГВ БКОЗ СБУ в Києві та Київській області затримали "злодія в законі", у кримінальному світі відомого як "Тенґо Пітерський" і "Тенґо Гальський".

"Надати документи 37-річний громадянин Грузії не зміг, мав при собі тільки підроблене посвідчення водія. Автомобіль, на якому пересувався Тенгіз Чарай, також мав явні ознаки підроблених номерних агрегатів. Своє перебування в Україні та поїздку в Київ охарактеризував як дружній візит до давніх друзів", - повідомляють у поліції. 

Фото: npu.gov.ua

37-річний Тенгіз Чарай був коронований 2014 року в м. Санкт-Петербург. За його плечима кілька судимостей за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема за замах на вбивство. Протягом останніх трьох років "Тенґо Пітерський" кілька разів незаконно перетинав кордон України, за що його затримували правоохоронці з подальшим видворенням до Туреччини. Востаннє це було в жовтні 2019 року.

Незважаючи на заборону в'їзду, він учергове незаконно потрапив до України. За даними оперативників, Тенгіз Чарай мав намір налагодити контроль і перерозподіл грошових потоків, отриманих від скоєння майнових злочинів.

Тепер співробітники управління Державної міграційної служби України в Рівненській області склали адміністративний протокол за фактом порушення правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України. Найближчим часом він буде видворений за межі України. 

Раніше повідомлялося, що вперше "Тенґо Гальського" вислали з України 2016 року. У 2017-2018 роках його знову затримували. У квітні 2018 року його затримували в Києві, після чого його видворили за межі України із забороною в'їзду. У лютому 2019 року  "Тенґо Гальського" знову затримали в столиці. Йому мають намір заборонити в'їзд в Україну до 2037 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram