ГоловнаСуспільствоПодії

У Новому Роздолі почалися перебої з електрикою

Місто залишилося не тільки без тепла, але й без світла.

У Новому Роздолі почалися перебої з електрикою
Фото: EPA/UPG

У місті Новий Розділ Львівської області, де не встигли вчасно почати опалювальний сезон, виникли проблеми і з електрикою.

Про це йдеться на сайті Новороздільської міськради.

17 листопада сталася аварія на трансформаторній підстанції, в результаті чого в місті деякі вулиці перевели на погодинну подачу світла: кілька годин електрика є в одному районі, потім кілька годин - в іншому.

Секретар міськради Ірина Кравець закликала громадян заощаджувати електрику і за змогою відмовитися від використання електрочайників, мікрохвильовок, мультиварок та інших приладів, які можна замінити газом.

"Уже завтра, 18 листопада, працівники ТЕЦ почнуть наповнювати тепломережі водою, і за оптимальних умов за тиждень буде тепло", - цитує Кравець видання "Форпост".

Пресслужба "Нафтогазу", в управління якої передали проблемну Новороздільську ТЕЦ, зі свого боку повідомила про критичний стан на підприємстві і в місті.

"Люди досі без опалення, через надмірне навантаження на мережі електрики позбавлені цілі райони. Під загрозою постачання води в один з районів міста. Минулої зими через халатність попереднього керівника на Новороздільській ТЕЦ сталася серйозна аварія, цього року регламентні роботи не фінансувалися і не проводились належно", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у 2018 році дві ТЕЦ у Львівській області, які належать братам Дубневичам, заарештували і віддали під тимчасове управління Нацагентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

На конкурсних засадах агентство обрало керуючого - компанію "Гарант Енерго М".

У 2019 керуюча компанія зірвала запуск опалювального сезону на обох ТЕЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram