ГоловнаСуспільствоПодії

На Київщині попередили замовне вбивство адвоката

Для цього поліція інсценувала злочин.

На Київщині попередили замовне вбивство адвоката
Фото: mvs.gov.ua/

У Київській області поліція запобігла замовному вбивству керівника адвокатського бюро. Його недоброзичливець знайшов кілера і пообіцяв йому заплатити 7000 доларів за "усунення" правозахисника.

Щоб запобігти вбивству, правоохоронці інсценували злочин, повідомили у пресслужбі МВС.

"Організатором виявився житель Львівщини. Переслідуючи корисливі мотиви, він підшукував виконавця злочину і пообіцяв заплатити за вбивство 7 000 доларів. Смерть адвоката давала можливість заволодіти його майном", - повідомили деталі у МВС. 

Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронці затримали організатора злочину і задокументували передачу частини обіцяних грошей у сумі 1200 доларів США. Їх збиралися витратити на купівлю зброї.

Фото: mvs.gov.ua

"Під час передачі грошей організатор надав кілеру фото і необхідні дані про потенційну жертву. Окрім того, встановлено, що організатор вбивства перебуває у дружніх відносинах з дружиною потерпілого. Її причетність перевірятиметься в рамках досудового розслідування", - додали у МВС.

13 листопада правоохоронці інсценували вбивство адвоката. Організатор отримав фото з "місця злочину". 14 листопада його затримали в момент передачі кілеру 49 000 гривень.

Нагадаємо, у квітні 2019 поліція запобігла вбивству львівського кримінального авторитета. Йому збиралися помститися за замовний замах на бізнесмена.

У серпні у Київській області поліція інсценувала зникнення двох жінок, вбивство яких замовили за 50 000 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram