ГоловнаСуспільствоПодії

У Варшаві за підозрою в тероризмі затримали трьох українців, але потім відпустили (оновлено)

Відео з погрозами виявилося жартом, а зброя - несправжньою.

У Варшаві за підозрою в тероризмі затримали трьох українців, але потім відпустили (оновлено)
Фото: policja.gov.pl

Поліція Варшави сьогодні, 4 вересня, затримала трьох громадян України, які погрожували влаштувати теракт під час урочистостей з нагоди 80-х роковин початку Другої світової війни. Про це повідомляє місцеве видання Polsat News.

Затримані - двоє чоловіків і жінка. Вони опублікували в інтернеті відео, в якому погрожували вчинити теракт у Варшаві. Поліція затримала всіх трьох за місцем проживання.

Про який саме теракт йшлося, поліція не повідомляє, але відомо, що в їхньому помешканні виявили та вилучили зброю, але не вогнепальну.

Оновлення. Під час допиту затримані пояснили, що відео зі зброєю і погрозами було жартом. Поліція не висунула їм звинувачень і звільнила.

"Ми поставилися до цього відео серйозно. Дуже швидко було встановлено адресу, за якою ці люди проживають, і перед їхньою квартирою з'явилися поліцейські разом з антитерористом. Згодом з'ясувалося, що ця зброя, яку вони показали на відео, була несправжньою", - пояснив речник поліції.

Нагадаємо, в Польщі проходять заходи з нагоди 80-х роковин початку Другої світової війни. У Варшаву прибув віцепрезидент США Майк Пенс, у всіх громадських місцях посилено охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram