ГоловнаСуспільствоОсвіта

Більшість курсантів військових вишів, що вступили цього року - цивільна молодь

Частка випускників військових ліцеїв збільшилася до 25%.

Більшість курсантів військових вишів, що вступили цього року - цивільна молодь
Фото: www.osvita.com.ua

70% тих, що вступили в 2019 році у військові виші - були із цивільної молоді. 30% - військовослужбовці. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

"До 25% збільшилася частка випускників ліцеїв, зокрема, з посиленою військово-фізичною підготовкою, 16% вступників - жінки. Найбільш популярними серед випускників ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою були Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військова академія (м. Одеса). Найбільш популярними серед цивільної молоді були високотехнологічні спеціальності", - повідомив заступник директора Департаменту військової освіти і науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Вадим Артамощенко.

Офіцер також повідомив, що в 2019 році у вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів прийнято на навчання 77 сиріт, 11 осіб з сімей загиблих військовослужбовців та 254 особи з сімей військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС, що становить 12% від загальної кількості зарахованих.

Всього в 2019 році у військові виші прийнято більш ніж 3 тисячі курсантів, слухачів і ліцеїстів.

Нагадаємо, цього року у військові ліцеї вперше зарахували дівчат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram